Yaşlandıkça insanların söylediklerine değil, yaptıklarına daha dikkat eder oldum. (Andrew Carnegie)
HUZUREVİMİZ

HUZUREVLERİ KURMA VE YAŞATMA DERNEĞİ İSTANBUL HUZUREVİ HİZMET BİNASI 

Huzurevimiz İstanbul İli, Bahçelievler İlçesi, Adnan Kahveci Bulvarı, No: 36 adresinde bulunmaktadır. Binamız, Huzurevleri Kurma ve Yaşatma Derneği mülkiyetinde olup, tapuda İstanbul İli, Bahçelievler İlçesi, Kartaltepe Mahallesi, İncirli Mevkii, 603 ada, 5 numaralı parselde, "Kargir Klinik" vasfı ile kayıtlıdır. Binamızın toplam arsa alanı 683 m²'dir. Huzurevimiz hâlihazırda toplam 45 oda ile faaliyet göstermekte olup, Adnan Kahveci Bulvarı'na cepheli, Bahçelievler İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bitişik konumda yer almaktadır.

Huzurevi binamız 1956 yılında klinik olarak inşa edilmiş olup, 1962 yılında Huzurevleri Kurma ve Yaşatma Derneği tarafından satın alınmıştır. Bina, klinik olarak inşa edildiğinden, yaşlı-hasta bakımına özellikle uygundur.

Binamız; 1 bodrum + 1 zemin + 3 normal kat olmak üzere, toplam 5 kattan oluşmaktadır. Binamızın bodrum katında; mutfak, depo alanı, kazan dairesi, zemin katında; idari ofis alanları, dinlenme odası, toplantı salonu, çay ocağı ve 11 adet oda, 1. normal katta 10 adet oda ve tuvalet banyo, 2. normal katta 13 adet oda ve tuvalet banyo, 3. normal katta ise 11 adet tuvalet banyosu içinde oda yer almaktadır

Mevcut durumda binamız;

Bodrum kat; yaklaşık 240 m²,
Zemin kat; yaklaşık 410 m²,
1. Normal kat; yaklaşık 240 m²,
2. Normal kat; yaklaşık 240 m²,
3. Normal kat; yaklaşık 240 m²,

olmak üzere toplam 1.370 m² kapalı kullanım alanına sahiptir.

Bina içerisinde yer alan odalar tek kişinin konaklaması için planlanmış olup, odalarda TV, yatak, komodin, masa, iskemle, ahşap dolap ve koltuk standart olarak bulunmaktadır. Odaların 24 adedinde banyo ve tuvalet bulunmakta olup, diğer odalarda sadece lavabo bulunmaktadır. Banyo ve tuvalet bulunmayan odalar, katlarda yer alan ortak tuvalet banyolardan yararlanmaktadır.

Binamızda, zemin kaplamaları ıslak zeminlerde, mutfakta seramik, merdivenlerde dökme mozaik, odalarda ve hollerde PVC kaplama, ofis alanlarında laminant parke kaplamalıdır. Duvarlar ıslak zeminlerde ve mutfakta seramik, 3. normal katta alçıpan üzeri sıva üzeri boyalı, diğer kullanım alanlarında sıva üzeri boyalıdır. İç kapılar ahşap, ıslak zemin kapıları ve dış cephe doğramaları PVC'dir. Oda banyolarında klozet, lavabo ve duş, ortak kullanım banyolarında ise klozet, lavabo ve duş bölümü bulunmaktadır. Zemin katta yer alan çay ocağında ise laminant kaplamalı ahşap dolaplar ve tezgah yer almaktadır.

Huzurevimize giriş zemin kattan Adnan Kahveci Bulvarı üzerinden sağlanmaktadır. Katlar ve bahçe arasında hizmet vermesi için binanın dış cephesinden inşa edilmiş olan 1 adet asansör bulunmaktadır. Binamızda ısı yalıtımı yapılmış olup, dış cephesi sıva üzeri boya kaplamadır. Binamızın ısıtması doğalgazlı merkezi kalorifer sistemi ile sağlanmaktadır. Binamızın katları arasında dış cepheden yangın merdiveni bulunmaktadır. Ayrıca binamızın arka cephesine bitişik konumda bulunan 683 m² alana sahip, 603 ada, 6 no'lu parsel ise Huzurevimiz tarafından bahçe olarak kullanılmaktadır. Binamızın parsel sınırları duvar üzeri demir korkuluklar ile belirlenmiştir.

HUZUREVİ BİNAMIZDAN FOTOĞRAFLAR

HUZUREVİMİZİN ADNAN KAHVECİ BULVARI ÜZERİNDEN GÖRÜNÜMÜ

 

HUZUREVİMİZİN ARKA CEPHESİNDEN VE ADNAN KAHVECİ BULVARINA CEPHE GÖRÜNÜMÜ

 

ÖRNEK ODAMIZDAN GÖRÜNÜM

 

ÖRNEK ODA BANYOMUZDAN GÖRÜNÜM

 

KAT HOLLERİNDEN GÖRÜNÜM

 

ZEMİN KAT ALANLARINDAN GÖRÜNÜM

 

ZEMİN KAT OFİS ALANLARINDAN GÖRÜNÜM

 

BODRUM KAT ALANLARINDAN GÖRÜNÜM

 

HUZUREVİMİZİN ARKA BAHÇESİ

 
© 2011 - Huzurevleri Kurma ve Yaşatma Derneği İstanbul Huzur Evi Web Tasarım & Uygulamaları: İstanbulNet